EKO DPF Hiukkassuodattimen puhdistus

Olemme myös virallinen EKO DPF -hiukkassuodattimien puhdistuksen kumppani. Jos autosi antaa vikailmoituksen hiukkassuodattimesta, se on todennäköisesti tukkeutunut ja vaatii puhdistusta. Riippumattomien tutkimuslaitosten tekemien testien perusteella EKO DPF:n puhdistuslaite palauttaa suodattimen toiminta-asteen jopa 98 %:iin alkuperäisestä.

EKO DPF hiukkassuodattimien puhdistus

Mikä DPF? Miksi hiukkassuodatinta tarvitaan?

DPF on lyhenne sanoista Diesel Particulate Filter, dieselpienhiukkassuodatin, jota yleisimmin kutsutaan hiukkassuodattimeksi. Hiukkassuodattimet vähentävät tehokkaasti terveydelle ja ympäristölle haitallisia pienhiukkaspäästöjä. Yleensä hiukkassuodattimet suorittavat passiivista puhdistusta, kun autoa ajetaan moottoritiellä ja pakokaasun lämpötila on korkea. Jos ajot rajoittuvat kuitenkin kaupunki- ja taajama-ajoon, ei puhdistusta välttämättä suoriteta liian alhaisen lämpötilan vuoksi. 

Miksi hiukkassuodatin vikautuu?

Syitä dieselautojen hiukkassuodattimien tukkeutumiseen noella on monia, mutta yleisesti tiedossa olevia syitä suodattimen nokeentumiselle ovat muun muassa:

  • Toistuvat lyhyet ajomatkat, jolloin moottorin lämpötila ei vielä ole saavuttanut tavoitelämpötilaansa 
  • Ongelmat pakokaasujärjestelmässä, kuten EGR:ssä (pakokaasujen takaisinkierrätysjärjestelmä), jolloin palaminen on epäpuhdasta ja nokea muodostuu enemmän
  • Vääräntyyppinen moottoriöljy, hiukkassuodattimella olevat autot vaativat vähärikkisen moottoriöljyn

EKO DPF:n ratkaisu ongelmaan

”Pesulaite käyttää suodatinten puhdistamiseen ainoastaan vettä ja pientä määrää erityistä pesuliuosta. Pesu ei vaadi korkeita paineita, lämpötiloja tai vaarallisia kemikaaleja, jolloin riskiä suodattimen vahingoittumiselle ei ole. Mieto pesuaineliuos irrottaa suodattimesta kaiken noen, tuhkan ja öljyn, sekä muut suodattimeen kertyvät ainejäämät. Irrotettu lika jää laitteen omiin suodattimiin, joita vaihtamalla haitallisten aineiden jälkikäsittely helpottuu. Laite myös kuivaa suodattimen pesun jälkeen, sekä mittaa suodattimen tuottaman vastapaineen ja virtausmäärän ennen ja jälkeen pesun, jolloin suodattimen puhtausasteesta voidaan aina varmistua.

Pesua varten suodatin (katalysaattori, hiukkassuodatin tai SCR-järjestelmä) täytyy irrottaa ajoneuvosta, jotta se voidaan asettaa pesulaitteeseen kiinni. Pesun jälkeen suodatin on valmis kiinnitettäväksi takaisin ajoneuvoon. Useat ajoneuvot vaativat kuitenkin asennuksen jälkeen tapauksesta riippuen vielä järjestelmätestauksen, regeneroinnin/sopeutuksen tai riittävästi ajokilometrejä järjestelmän vikakoodien ja -valon nollaamiseksi.”

Tekstilähde: EKO DPF